Projekthandel

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål til projekthandel, så er du meget velkommen til at ringe til os på 70 10 13 30.

  1. Hvad er projekthandel?
  2. Projekthandel og en advokat
  3. Faldgruber ved projekthandel

 

Hvad er projekthandel?

En projekthandel er kendetegnet ved, at man enten køber eller sælger fast ejendom, som endnu ikke er blevet opført. Det betyder, at man som potentiel køber alene ud fra computerskabte billeder, 3D-visualiseringer og plantegninger, kan få et indtryk af, hvad det er for en ejendom, man køber. En projekthandel adskiller sig derfor væsentligt fra en almindelig ejendomshandel. I en almindelig ejendomshandel vil man kunne besigtige den fysiske ejendom forud for et eventuelt køb.

 

Få styr på paragrafferne

Ved at alliere dig med en advokat på et tidligt tidspunkt i processen, kan du sikre dig, at der er styr på alt det, man skal være opmærksom på ved denne type af handler.

Der er nemlig meget, der skal undersøges og sikres, når ejendommen er under opførelse eller måske endda stadig blot er på tegnebrættet. For blot at nævne nogle få af disse er det bl.a. helt essentielt at:

  • undersøge entreprenørens økonomi
  • om entreprenørvirksomheden er økonomisk polstret til byggeriet

Det er også vigtigt, at der er indhentet de fornødne kommunale tilladelser m.v. Endelig er det selvfølgelig altafgørende, at der er styr på paragrafferne i købsaftalen. Som køber bør du vide, hvad det er, du kan forvente. Hertil bør du også vide, hvad du har af muligheder, hvis noget går skævt.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på i en projekthandel?

Som projektkøber eller –sælger er der særligt to forhold, du skal være opmærksom på:

  1. Hvad er det, du køber?
  2. Hvad kan du gøre, hvis der viser sig at være mangler ved det købte?

At entreprenøren har indhentet de fornødne tilladelser er alfa og omega. Det skyldes, at en manglende tilladelse eller afslag på en sådan næsten altid vil medføre ændringer i byggeriet, som kan komme dig til skade. Det er også vigtigt at være bekendt med de eventuelle muligheder, entreprenøren har for ændringer i materialevalget. I modsat fald kan du risikere, at din ejendom er opført med materialer, som er anderledes. Måske er materialerne endda i dårligere kvalitet, end hvad du fik oplyst forud for byggeriets påbegyndelse.

Når byggeriet står færdigt, kan det være en rigtig god ide, at det i købsaftalen er aftalt, at en del af købesummen kan holdes tilbage. F.eks. hvis der er mangler ved byggeriet. På den måde sikrer du dig, at du ikke står i en situation, hvor du skal betale for et mangelfuldt byggeri.

Viser det sig at byggeriet ikke står færdigt til tiden, er det selvfølgelig vigtigt, at købsaftalen regulerer, hvad du har af muligheder i et sådant tilfælde. Du kan læse mere om entreprisekontrakter her.

Få rådgivning af professionelle boligadvokater

Hos Husadvokaten beskæftiger vi mere end 50 medarbejdere, og vi har mange års erfaring i bolighandler. Vi er en del af Advokatgruppen, som har boligadvokater i Horsens, Fredericia og Århus – men vi rådgiver landsdækkende. Vores boligadvokater står klar til at rådgive dig i din projekthandel. Kontakt os i dag – vi vurderer din sag gratis.