Køberrådgivning

Johan Johnsen Advokat
Johan Johnsen
Advokat (H)/ partner

Hvad består køberrådgivning af?

Som køber skal du være opmærksom på, at ejendomsmægleren varetager sælgers interesser forhandler på deres vegne. Det kan derfor være relevant for køberen at have en køberrådgiver. Køberrådgiveren er din repræsentant under boligkøbet – så du også har en professionel på din side.

Rollen som køberrådgiver antages af en boligadvokat. Boligadvokaten gennemgår købsaftalen, skødet og diverse andre dokumenter i forbindelse med handlen. På den måde sikrer du dig, at du indgår en fornuftig, gunstig ejendomshandel.

Sådan får du den bedste køberrådgivning

Først og fremmest er det vigtigt at finde den rette boligadvokat. Du kan med fordel læse anmeldelser fra andre kunder, der beskriver deres oplevelse med firmaets service. Hos Husadvokaten har vi 4,8 stjerner på Trustpilot.

Når du har fundet den rette boligadvokat, bør du sikre dig, at din køberrådgivning er komplet. Det indebærer, at boligadvokaten undersøger alle relevante dokumenter, gennemgår skødet og rådgiver dig gennem hele boligkøbsprocessen.

Forløbet for køberrådgivning

Når du har foretaget boligsøgningen og fundet drømmeboligen, begynder købsprocessen. Der udarbejdes nu en købsaftale – typisk af sælgers ejendomsmægler – som underskrives af både køber og sælger med et advokatforbehold.

Køberrådgiveren gennemgår herefter købsaftalen. Her har din advokat mulighed for at gøre forbeholdet gældende, hvis oplysninger i aftalen viser sig at være til ugunst for dig. Ønsker du at gå videre med købet med eventuelle krav og betingelser, sender din boligadvokat en besked til ejendomsmægleren om dette. Når I er kommet til enighed, kan din advokat godkende aftalen, hvorefter handlen kan gennemføres.

Her skal du også orientere din bank og dit realkreditinstitut.

Der skal herefter oprettes et digitalt skøde. Skødet udarbejdes af enten køberrådgiveren eller ejendomsmægleren alt efter, hvad der er bestemt i købsaftalen. Når skødet er klar, skal det tinglyses. Der udarbejdes i den forbindelse også en refusionsopgørelse.

Du kan læse mere om en ejendomshandels forløb for køber her.

 

Hvad kan gå galt?

Det er vigtigt, at du som køber er opmærksom på, hvad der kan gå galt i forbindelse med boligkøb.

Det kan både dreje sig om ulovlige installationer, ulovlig bygningsindretning, ulovlig tilbygning eller at grunden/ejendommen har færre kvadratmeter end opgivet. Det kan også være at ejendommen ikke kan forsikres mod svamp eller lignende skønt oplyst.

Måske der er tinglyste servitutter på ejendommen, mangler ved ejendommens fundering, mangler ved kloakanlæg, eller måske er bygningen alligevel ikke tilladt til beboelse.

Dette er blot nogle eksempler, men du kan læse mere om, hvilke forhold du som køber skal være opmærksom på her.

Det anbefaler vi

Vi anbefaler at du som køber får lavet en dybtgående gennemgang af tilstandsrapport og energimærke samt andre af sælgers oplysninger. Derudover bør du tegne en ejerskifteforsikring. Alt dette kan en boligadvokat hjælpe dig med.

Køberrådgiver giver dig omhyggelig rådgivning og foretager indgående gennemgang af de juridiske dokumenter i sagen. På den måde kan du komme trygt i hus.

Lad en erfaren boligadvokat hjælpe dig med at gennemgå tilstandsrapport og ejerskifteforsikringstilbud. Der er mange forhold at være opmærksom på, så ved at søge professionel hjælp mindskes risikoen for, at der bliver begået fejl og taget uhensigtsmæssige beslutninger. Derudover kan du være sikker på, at du får udnyttet dine rettigheder og beskyttet dine interesser.

Tegner du ejerskifteforsikring, sikrer du dig som køber af ny fast ejendom. Sælger er forpligtet til at betale halvdelen af forsikringspræmien, hvilket dog gør sælger ansvarsfri for de forsikringsdækkede mangler.

Vi anbefaler altid, at der tegnes en ejerskifteforsikring.

Sådan hjælper en køberrådgiver dig

boligadvokat laver

Da der er mange aspekter af en bolighandel, vil køberrådgivning altid være relevant.

En køberrådgiver hjælper dig med at se ejendommens dokumenter igennem – både købsaftalen, tilstandsrapport, skøde og refusionsopgørelse. Advokaten kan hjælpe med prisforhandling, formulering af krav til købsaftalen og anden dialog mellem dig og ejendomsmægleren.

Først og fremmest er det nødvendigt at undersøge ejendommen og dens omgivelser, herunder eventuelle naborettigheder. Det er også vigtigt at undersøge grundens tilstand og ejendommens juridiske status, ejendommens energimærkning og tilstandsrapporten. Ejendomsskat, oplysninger i de offentlige registre og en gyldig ejerskifteforsikringer ligeledes vigtige elementer at få klarlagt i løbet af købsprocessen.

I bolighandel er der ofte tale om store beløb, hvor købet er omfattende investering for køber. Det kan derfor føles trygt, at lade en professionel, juridisk rådgiver godkende aftalen, før du binder dig til en høj købesum.

Hos Husadvokaten.com har vi mange års erfaring med køberrådgivning. Sammen med dig lægger vi den bedste strategi for, at gennemføre boligkøbet på dine præmisser. Vi har tjek på det praktiske og juridiske, så du med ro i maven kan købe dit drømmehus.

Skal du vælge en boligadvokat, når du skal købe bolig?

Der er adskillige begrundelser for, hvorfor det er hensigtsmæssigt for en køber at vælge en boligadvokat som sin køberrådgiver. En af disse årsager er, at ejendomsmægleren er på sælgerens side og dermed varetager sælgerens interesser. For at sikre et trygt, ligeværdigt handelsforløb, er det derfor af afgørende betydning at have en køberrådgiver, der kan bistå køberen.

Uden en boligadvokat påtager du dig en vis risiko, da du på egen hånd indgår en omfattende, juridisk bindende aftale. Behovet for køberrådgivning afhænger ikke nødvendigvis af ejendommens købspris, men snarere af hvor stor en risiko duer villig til at påtage dig. Der kan også opstå mange relevante spørgsmål i forbindelse med dit boligkøb, som en erfaren boligadvokat vil kunne hjælpe med.

En ejendomshandel indebærer mange forskellige dokumenter, herunder salgsopstillingen, BBR-meddelelsen, købsaftalen, lokalplanen, tingbogsattesten, refusionsopgørelsen og skødet. Dette kan gøre bolighandlen overvældende, og derfor er det relevant at have en boligadvokat, der kan opretholde overblikket.

Hos Husadvokaten.com har vi erfaring med køberrådgivning for både køb af diverse ejendomme, bl.a.: nybyggede huse, ejerlejligheder, landbrugsejendomme og andelsboliger. Her kan du læse mere om de forskellige boligtyper.

Boligadvokaten udgør køberens sikkerhed. De mange involverede parter i bolighandlen er interesserede i at sælge en given service eller et produkt, herunder banken, ejendomsmægleren og forsikringsselskabet. Derfor er boligadvokaten hos Husadvokaten.com den eneste, der tilbyder rådgivning med fokus på det, der er bedst og mest fordelagtigt for dig som køber.

Pris på køberrådgivning

Hos Husadvokaten.com tilbyder vi en fast, lav pris og opererer under princippet “ingen handel, ingen regning”. Da ingen bolighandel er identisk, anbefaler vi, at du kontakter os for en gratis uforpligtende samtale.

 

BERIGTIGELSE
4.500 kr.
Udarbejdelse og kontrol af skøde
Tinglysning af skøde
Refusionsopgørelse
KONTAKT OSKONTAKT OS
SELVSALG
15.000 kr.
Udarbejdelse og kontrol af købsaftalen
Udarbejdelse og kontrol af skøde
Tinglysning af skøde
Refusionsopgørelse
Indhentelse af bilag
KONTAKT OS KONTAKT OS

 

Vi fungerer som din pålidelige samarbejdspartner, der tilbyder uvildig, kompetent rådgivning og professionel men personlig service. Vores priser er faste og dækker hele processen – alle aspekter af dit køb gennemgås grundigt.

Vi yder fuld køberrådgivning inden for en bred vifte af områder, herunder selv-salg, grundhandel, projekthandel og mere. Vores tjenester er tilgængelige både for private og erhvervskunder – vi tilpasser nemlig vores løsninger, så de passer til dine behov.

Du kan læse vores vejledende priser her. Kontakt os i dag for en gratis, uforpligtende samtale, ved at ringe til os på tlf.: 70 10 13 30 eller udfylde vores kontaktformular.

Rådgivning om købsaftalen

Når du køber et hus eller anden ejendom, er en vigtig del af processen at gennemgå og evt. sætte krav til købsaftalen. En købsaftale er en kontrakt, der detaljeret beskriver, hvilke rettigheder og forpligtelser de involverede parter har, samt andre praktiske informationer.

Vores boligadvokater kan hjælpe med at gennemgå din købsaftale, så du er sikker på du indgår en gunstig og lovlig aftale. Vi kan også rådgive om, hvilke forhold der skal indgå i kontrakterne, eksempelvis betingelser for tilbagekøb, prisreguleringer, leje, vedligeholdelse og forsikring.

Husadvokatens køberrådgivning

Boligadvokat

Hos Husadvokaten tilbyder vi specialiseret køberrådgivning til diverse ejendomshandler. Vores erfarne team af ejendomsadvokater har ekspertise og erfaring til at vejlede dig gennem alle aspekter af købsprocessen. Vi kan bistå med finansiering, registrering hos tingbogen, overholdelse af lovgivning, købsaftaler, prisreguleringer og lejekontrakter.

Køb af fast ejendom er for de fleste den største og vigtigste handel de vil gøre sig i deres liv. Derfor er det afgørende at, du føler dig tryg både under og efter købet. Vores boligadvokater vil hjælpe dig på hele købsrejsen, så du opnår det bedste resultat med din ejendomshandel. Vi tilbyder faste priser, behandling af hastesager og følger princippet om ingen handel, ingen regning.

Kontakt os

Det er vigtigt at være opmærksom op, at Husadvokaten som din køberrådgiver ikke blot rådgiver, men også er din erfarne, professionelle samarbejdspartner.

Kom sikkert i hus med hjælp fra vores boligadvokater. Udfyld vores kontaktformular eller ring på tlf.: 70 10 13 30 for en gratis, indledende vurdering af din sag.