Valg af ejendomsmægler

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål til dit valg af en ejendomsmægler, så er du meget velkommen til at ringe til os på 70 10 13 30.

  1. Der er forskel på ejendomsmæglere
  2. Ejendomsmægler og pris
  3. Formidlingsaftalen
  4. Ophør af formidlingsaftalen
  5. Hvor finder jeg en ejendomsmægler?

 

Der er forskel på ejendomsmæglere

Ligesom de fleste advokater er specialiseret indenfor et bestemt retsområde, gælder den samme form for specialisering ofte også for ejendomsmæglere. Nogle specialiserer sig i parcelhuse og andre i ejerlejligheder, projektsalg eller sommerhuse.

For et hurtigt salg til den rigtige pris, er det derfor bl.a. vigtigt, at du som sælger finder den rigtige ejendomsmægler til lige netop din ejendom.

Ejendomsmægler og pris

Uanset hvor du bor i landet, og hvilken type ejendom du skal have solgt, så er det vigtigt at finde den rigtige ejendomsmægler til din ejendom.

Allerede inden du sætter din ejendom til salg, kan vi hjælpe dig i processen med at finde den rigtige ejendomsmægler. Vi kan også hjælpe med at forhandle formidlingsaftalen med ejendomsmægleren på plads, så du opnår de bedst mulige vilkår.

Ved valg af ejendomsmægler kan man med fordel overveje følgende:

  •  Lokalkendskab – Et godt lokalkendskab kan have betydning i forhold til en korrekt prissætning af ejendommen. Ingen er naturligvis interesseret i at sælge for billigt, men omvendt kan en urealistisk høj udbudspris betyde, at ejendommen “ligger stille”, hvilket kan have såvel tidsmæssige som økonomiske konsekvenser for sælger.
  •  Kemi og tillid – En ejendomshandel er en stor disposition for sælger såvel som køber. Man siger traditionelt, at ejendomsmægleren er “sælgers mand”. Derfor er det vigtigt, at sælger har en god kemi med og tillid til ejendomsmægleren. Vi anbefaler derfor, at man indhenter minimum to – og gerne tre – mæglervurderinger, inden man træffer det endelige valg.
  •  Ejendomsmæglerens honorar – Der vil typisk være forskel på ejendomsmæglernes honorar herunder salgs- og markedsføringspakker. Det kan man læse nærmere om i formidlingsaftalen, der udgør det kontraktlige grundlag mellem ejendomsmægler og sælger.

Formidlingsaftalen

Aftalen med ejendomsmægleren kaldes en formidlingsaftale.

Som udgangspunkt vil aftalen være skriftlig og indeholde bl.a.:

  • Oplysninger om den ansvarlige ejendomsmægler.
  • En værdiansættelse af ejendommen samt en udbudspris.
  • En forventelig dato for overdragelse af ejendommen.
  • Oplysninger om ejendomsmæglerens vederlag, udgifter til markedsføring og øvrige udlæg.

Ophør af formidlingsaftalen

Det sker, at man som sælger ønsker at skifte ejendomsmægler. I den situation har man mulighed for at opsige samarbejdet med ejendomsmægleren.

Som sælger skal man være opmærksom på, at de fleste formidlingsaftaler med vilkår om “solgt eller gratis” alligevel kan bestemme, at der skal betales et typisk mindre salær til mægleren, hvis sælger opsiger formidlingsaftalen inden udløb.

Hvor finder jeg en ejendomsmægler?

Er du i tvivl om, hvordan du kommer i kontakt med en ejendomsmægler, er det muligt at finde hjælp på fx Dansk Ejendomsmæglerforenings hjemmeside eller Boligsiden.dk. På sidstnævnte vil du bl.a. kunne læse om liggetider, prisafslag og kundetilfredshed hos de respektive mæglere.

Vi er klar til at hjælpe

Hos Husadvokaten.com er vi klar til at hjælpe med den juridiske del af ejendomshandlen, mens vi lader ejendomsmægleren om salgsarbejdet.

Vi kan hjælpe med at gennemgå og udarbejde alle aftaler forbundet med overdragelse af fast ejendom – så du kan få solgt din ejendom bedst muligt.