Selvsalg

Det er i dag mere populært end nogensinde at sælge bolig uden hjælp fra en ejendomsmægler. Det er let at spotte de økonomiske fordele, men vær dog opmærksom på de faldgruber der opstår ved selvsalg – eller lad en boligadvokat hjælpe dig.

Advokater er bundet af et advokatansvar, hvilket betyder, at de hæfter for eventuelle fejl, mens du slipper. Du kan derfor opfatte advokaten som en god forsikring, der får dig sikkert i mål med selvsalget af din bolig.

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os på 70 10 13 30.

 1. Hvad er et selvsalg?
 2. Kan det betale sig at vælge selvsalg?
 3. Det skal du overveje ved et selvsalg
 4. Hvordan foregår et selvsalg i praksis?
 5. Hvad er fordelene ved selvsalg?
 6. Hvad er ulemperne ved selvsalg?

Hvad er et selvsalg?

Når du foretager selvsalg, er der tale om ejendomshandel uden hjælp fra en ejendomsmægler. Slevsalg kan foretages gennem forskellige boligsider, men kan også ved brug af sociale medier. Du bør dog gøre dig nogle overvejelser, før du beslutter at foretage selvsalg. At sælge en bolig er en kompliceret proces, og at gøre det på egen hånd, uden professionel hjælp kommer med sine udfordring.

Det vil være fornuftigt at søge professionel rådgivning, da der ved ejendomshandel følger omfattende ansvar og krav. Kaster du dig alligevel ud i selsalg, skal du være klar over, hvad dette indebærer: Kan det betale sig for dig? Hvordan foregår salgsprocessen? Hvilke dokumenter skal udarbejdes og hvilke informationer skal de indeholde?

Er du i tvivl om, hvorvidt selvsalg er en mulighed for dig, så kontakt Husadvokaten.com på tlf.: 70 10 13 30.

Kan det betale sig at vælge selvsalg?

Før du vælger selvsalg af din bolig, bør du overveje om det overhovedet kan betale sig i din situation. Da du slipper for at betale salær til ejendomsmægleren, kan det virke indlysende, at selvsalg er den billigere løsning. Dog kan din manglende erfaring med hussalg medvirke til, at du mister potentielle købere. Ejendomsmægleren har et bredt køberkartotek og kan nå netop den målgruppe der matcher din bolig. Dette har du ikke på samme måde mulighed for ved selvsalg.

Mange bruger de sociale medier til at annoncere deres boligsalg. Der er mulighed for at indgå en bolighandel på baggrund af annoncering på internettet og derigennem spare udgifter. Ved du, at der er mange interesserede købere eller har du allerede kontakt til en potentiel køber, kan det muligvis betale sig at gennemføre selvsalg.

Er dette ikke tilfældet, bør du overveje, hvor meget tid du vil bruge på at finde den rigtige køber – og hvorvidt en ejendomsmægler ikke vil være en bedre investering.

Det skal du overveje ved et selvsalg

Selvsalg kan blive et overvældende projekt, hvis ikke du søger en form for professionel rådgivning. Det anbefales derfor altid at finde en boligadvokat, der kan bistå din bolighandel.

Har du valgt selv at finde en køber, men ønsker hjælp til at gennemføre handlen, så kontakt Husadvokaten.dk. Vores boligadvokater kan hjælpe dig med udfærdigelsen af de nødvendige dokumenter og andre juridiske aspekter af ejendomshandlen. Med advokatbistand undgår du at stå alene med det store ansvar, der følger med ejendomshandel. En boligadvokat sikrer dig, at du indgår en fornuftig aftale, og at handlen gennemføres i overensstemmelse med loven.

Hvordan foregår et selvsalg i praksis?

Når du sælger din bolig på egen hånd, skal du være opmærksom på de mange rapporter og informationer der skal indhentes inden salget kan gennemføres. BBR-meddelelse, tinglysning, tilstandsrapport og oplysninger om husets energimærke, er nogle af de vigtigste informationer, som sælger kræves at have styr på i forbindelse med salg af fast ejendom.

Prissætning ved selvsalg

Når du selv sælger din bolig, er prisen oftest det første punkt på dagsordenen. Som sælger skal du lave en værdiansættelse, før du kan fastsætte salgsprisen. Det anbefales, at du holder dig inden for det aktuelle prisniveau i området. Det kan finde, ved at undersøge andre ejendomme på det lokale marked. Prisen bør også afspejle ejerlejligheden eller husets tilstand. Det gælder både boligens størrelse, beliggenhed og infrastrukturen i nærområdet.

Ved selvsalg bør både køber og sælger være opmærksomme på de skatteforhold der følger med ejendomshandel. Det anbefales derfor, at du kontakter en boligadvokat med erfaring i ejendomshandel og skatteret.

Prisforhandling ved selvsalg

Selvom du ikke har en ejendomsmægler involveret i salgsprocessen, har du stadig mulighed for at forhandle prisen med potentielle købere. Her skal du dog være varsom, du sandsynligvis mangler viden om boligmarkedet.

At undersøge priserne på andre ejendomme i området, kan være en god rettesnor i for prisansættelsen af din bolig. Du kan overveje at sætte prisen lidt højere end andre boliger for at give plads til forhandling. Ønsker du ikke selv at stå for forhandlingen af salgsprisen, kan du også få din boligadvokat til at forhandle prisen på dine vegne.

Hvordan håndterer jeg betalinger for selvsalg ved bolighandel?

Når du selv sælger din bolig, er det afgørende, at du har styr på betalingsproceduren – og vi står klar til at hjælpe dig med dette.

Vi anbefaler, at du først kontakter din bank eller finansieringsinstitut for at få de bedste råd om betaling i forbindelse med selvsalg af din bolig. De vil kunne give dig detaljeret information om betalingsprocessen og eventuelle gebyrer.

Hvis du ikke ønsker at benytte din bank til betaling ved selvsalg, har du også mulighed for at vælge en anden finansiel institution, såsom et kreditforeningslån eller at indgå en betalingsaftale med køberen. I begge tilfælde bør du dog altid søge professionel rådgivning fra en advokat med erfaring inden for selvsalg og bolighandel, da betalingsproceduren ved selvsalg ofte kan være kompleks.

Ved at kontakte os vil vi hjælpe dig med at gennemføre denne proces på en nem og sikker måde. Vi vil vejlede dig, så du kan vælge den betalingsmetode, der passer bedst til din bolighandel.

Loven om forbrugerbeskyttelse

Ønsker du at være omfattet af forbrugerbeskyttelsesloven ved erhvervelse af fast ejendom, er der visse krav, der skal opfyldes. Forbrugerbeskyttelsesloven giver dig som sælger beskyttelse mod potentielle erstatningskrav fra køber i fremtiden. For at være omfattet af denne lov skal der blandt andet udarbejdes en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport (el-rapport). Derudover skal du som sælger tilbyde køber en ejerskifteforsikring, hvoraf du betaler halvdelen af præmien.

Selvsalg med rådgivning fra en boligadvokat

Ved selvsalg skal du selv stå for salgsopstilling, fremvisning samt at få taget billeder til diverse annonceringer af salget. Som annoncør og sælger bliver din hovedopgave at finde interesserede købere samt at udarbejde de lovpligtige dokumenter samt købsaftalen.

Ved selvsalg er der ingen mægler og derfor heller ingen til at rådgive dig, medmindre du finder en boligadvokat.

Hvad er fordelene ved selvsalg?

 • Den økonomiske besparelse: Som sælger slipper du for at betale salær til en mægler. Det er muligt ved salg af alle ejendomstyper, så altså ved salg af både ejerlejligheder, rækkehuse, landejendomme, sommerhuse / fritidshuse, forældrekøb og andelsboliger.
 • Du styrer selv processen: Ved selvsalg kan du kan frit styre salgsprocessen af din bolig. Du laver selv salgsopstilling, styrer fremvisning og laver markedsføring. Denne frihed kan være en af grundende til, at selvsalg passer til netop dit boligsalg.
 • En boligadvokat kan være din eneste rådgiver: Selv om selvsalg har stigende popularitet, vælger flere at antage en boligadvokat til udarbejdelsen af købsaftalen. Dette skyldes de store konsekvenser, der følger ved ikke at overholde de juridiske krav, der stilles til ejendomshandel.

Hvad er ulemperne ved selvsalg?

Vælger du et selvsalg står du selv med hele ansvaret. Du kan derfor ende i nogle uheldige situationer, hvis du gennemfører ejendomshandel uden professionel rådgivning.

 • Da du selv skal stå for markedsføring og annoncering, kan de i mindre populære boligområder, komme med en del udfordringer at finde potentielle købere.
 • Ansvaret for at have alle dokumenter i orden, ligger hos sælgeren. Her er det selvsagt vigtigt, at du ikke overser nogle af de juridiske forhold. Her vil en boligadvokat kunne hjælpe dig, så du ikke risikerer at komme på kant med loven, eller indgå en ugunstig købsaftale.
 • Salg af ejendom er en tidskrævende proces. Har du arbejde og andre forpligtelser i hverdagen, kan det derfor være udfordrende at klare opgaven alene.
 • Du bør også have med i dine overvejelser, at køberen kan anse selvsalg for usikkert. Mange købere holder primært deres boligsøgen til de kendte ejendomsmæglerhjemmesider, hvorfor du mister potentielle købere.

Pointen bliver alt i alt, at du ved selvsalg sparer salæret til en ejendomsmægler, men dog bliver pålagt en række omfattende opgaver og et stort juridisk ansvar. Her kan hjælpen fra en boligadvokat lette presset, og du kan være bedre sikret mod at indgå en ugunstig aftale.

Sådan sikrer du dig ved selvsalg

Selvsalg af din bolig kan være en bekvem og effektiv måde at sælge din ejendom på. Det er dog vigtigt, at du har fuldstændig styr på alle de juridiske aspekter af en ejendomshandel. For at undgå problemer er det derfor afgørende, at du søger juridisk rådgivning hos en erfaren boligadvokat med erfaring inden for selvsalg.

Hos Husadvokaten.com er vi klar til at assistere dig med dit selvsalg. Vi både rådgiver og hjælper dig gennem de juridiske aspekter af ejendomshandlen, så du trygt kan få solgt din bolig.

Hvorfor er det en god idé med en advokat?

Som kompetente boligadvokater står vi klar til at hjælpe dig gennem hele processen med selvsalg. Vi sælger ikke din bolig for dig, men bistår dig ved salget. Af den grund er udgiften til en advokat også væsentlig lavere end et typiske ejendomsmæglersalær. Derudover er en advokat bundet af et advokatansvar. Det betyder, at der ved lov stilles store krav til advokatens arbejde, som bliver ansvarlig for eventuelle fejl de begår. Som sælger kan du anse

Husadvokaten.com er en fast del af Advokatgruppen, og har siden 1987 hjulpet både sælgere og købere gennem ejendomshandlen. Kontakt os i dag på 70 10 13 30 eller udfyld kontaktformularen her på siden – den indledende samtale er gratis.

hvad laver en boligadvokat for sælger boligrådgivning aarhus horsens fredericia

Rådgivning af Husadvokaten

Hos Husadvokaten.com har vi erfarne boligadvokater, der har hjulpet danske boligejere med selvsalg siden 1987 – vi har derfor stor erfaring og skarpe juridiske kompetencer til at hjælpe dig stærkt igennem dit salg. Vi er en del af Advokatgruppen der lokaliserer sig i Østjylland, – men vi rådgiver i hele Danmark.

Kontakt en af vores kompetente boligadvokater i dag på 70 10 13 30 eller udfyld kontaktformularen for en gratis og uforpligtende samtale.