Selvsalg

Det er i dag mere populært end nogensinde at sælge sin bolig uden hjælp fra en ejendomsmægler. Især de økonomiske fordele er til at få øje på, men der er dog flere forhold, du skal være opmærksom på, hvis du vælger at foretage et selvsalg af din bolig.

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os på 70 10 13 30.

  1. Hvad er et selvsalg?
  2. Hvad skal jeg være opmærksom på ved selvsalg?
  3. Selvsalg og en advokat

Hvad er et selvsalg?

Et selvsalg er et salg af bolig uden hjælp fra en ejendomsmægler. Fordelen ved et selvsalg af boligen er først og fremmest den økonomiske besparelse. Som sælger slipper du for at betale ejendomsmæglerens salær, ligesom du frit kan styre salgsprocessen af din bolig. På den anden side står du selv med hele ansvaret. For det første skal du selv sørge for at annoncere salget af din ejendom og finde potentielle købere. Dette er dog sjældent en udfordring i de større byer, hjulpet godt på vej af internettets mange muligheder. Problemerne kan særligt opstå, når du har fundet en køber og skal aktualisere handlen. Hvilke dokumenter skal udarbejdes og hvad skal der stå i dem?

Hvad skal jeg være opmærksom på ved selvsalg?

Når du sælger din bolig, skal du være opmærksom på flere ting. Udover det for mange måske vigtigste, nemlig salgsprisen, skal der blandt andet indhentes BBR-meddelelse, tingbog, tilstandsrapport og oplysninger om husets energimærke. Det er som udgangspunkt sælgers opgave at skaffe disse dokumenter.

Derudover skal der udarbejdes en købsaftale. En god købsaftale sikrer dig mod ubehagelige overraskelser i fremtiden. Du skal være opmærksom på, at hvis du vil omfattes af loven om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom, der sikrer dig som sælger mod mange af de eventuelle fremtidige erstatningskrav fra en køber, skal der bl.a. udarbejdes en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, ligesom du skal tilbyde køber en ejerskifteforsikring, som du betaler halvdelen af.

Hvorfor er det en god idé med en advokat?

Disse juridiske problemstillinger kan en advokat hjælpe dig med overskue. Vi står ved din side og hjælper dig med at udarbejde de relevante dokumenter samt sørger for, at du står juridisk stærkt gennem hele processen.

Da vi som sådan ikke sælger din bolig for dig, men blot bistår dig ved salget, er udgiften til en advokat væsentlig mindre end et typiske ejendomsmæglersalær. Derudover er en advokat bundet af et advokatansvar, der stiller store krav til ham eller hende, hvorfor advokaten som oftest vil være ansvarlig for eventuelle fejl, mens du slipper. Du kan derfor opfatte advokaten som en god forsikring, der får dig sikkert i mål med dit selvsalg af din bolig.

Rådgivning af Husadvokaten

Hos Husadvokaten har vi erfarne boligadvokater, som har hjulpet den danske befolkning med selvsalg siden 1987 – vi kan derfor også hjælpe dig med dit selvsalg. Vi er en del af Advokatgruppen, som er lokaliseret i Østjylland, men vi rådgiver i hele Danmark. Kontakt en af vores kompetente boligadvokater i dag for en gratis og uforpligtende samtale.