Sælg hus

Der er forskellige måder, man kan vælge at sælge sit hus på. Det kan blandt andet gøres ved selvsalg. Selvsalg er blevet mere og mere udbredt. Uanset om du vælger at sælge din bolig med eller uden ejendomsmægler, er det relevant at have en boligadvokat som din samarbejdspartner.

Vil du sælge dit hus? Tag Husadvokaten med på sidelinjen

Husadvokaten har mange års erfaringer med hushandler. Vi står klar til at hjælpe dig med kompetente boligadvokater. Vi er din samarbejdspartner og har det store overblik i dit boligsalg.

Pak bekymringerne væk, når du vil sælge dit hus

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man skal sælge hus. Det er mange juridiske forhold, der let kan blive uoverskuelige. Derfor anbefaler vi, at du kontakter en af vores boligadvokater, og har advokaten med under dit boligsalg som din samarbejdspartner.

Boligadvokaten sørger for, at du kommer trygt og sikkert af med dit hus. Boligadvokaten har overblikket under dit salg. Advokatens opgave er at tage sig af alle de juridiske forhold og sikrer på den måde, at du ikke får nogle ubehagelige oplevelser.

Der er mange dokumenter, og derfor er det godt givet ud at vælge at få rådgivning af en boligadvokat. Et eksempel herpå kan være købsaftalen, el rapport, tilstandsrapport, refusionsopgørelse, skøde osv.

Et hussalg omfatter mange penge, og derfor er det vigtigt, at alt bliver gjort, som det skal. Det har stor betydning, at man føler sig tryg i sit hussalg.

Få erfaren advokathjælp ved hussalg

Der er mange fordele ved at vælge en boligadvokat ved Husadvokaten. Her kan bl.a. nævnes:

 • Stor erfaring
 • Høj ekspertise
 • Stort lokal kendskab
 • Professionelt overblik
 • Samarbejdspartner
 • Fast lav pris
 • Tryghed

Alle vores advokater er professionelle og har stor erfaring. Vi har arbejdet med hussalg i mange år og kan få dig sikkert i hus. En boligadvokat finder de skjulte fejl og er derfor din sikkerhed.

Selvsalg – sælg dit hus uden en ejendomsmægler

Hvad er et selvsalg?

Et salg af bolig uden en ejendomsmægler kaldes et selvsalg. Det er et privat hussalg. Det er den type ejendomshandel, hvor man selv står for at sælge boligen. Det betyder, at man selv laver salgsopstilling og selv står for at tage billeder, annoncere og holde åbent hus. Selvsalget kan være på forskellige boligsider, men kan også være uden for en boligportal. Eksempelvis på de sociale medier.

Der er flere og flere, der vælger at sælge deres hus som privat salg af hus, også kaldet selvsalg. Det er muligt at spare alle udgifter til ejendomsmægler på den måde. Det er derfor kun de udgifter, som du selv måtte have ved at stå for billeder af boligen og lignende. Ved selvsalg er det dig selv, der skal finde interesserede købere- modsat hvis man har en ejendomsmægler. Ejendomsmægleren hjælper dig med at finde potentielle købere, men flere og flere ønsker at spare pengene til en ejendomsmægler. I den forbindelse kan det være godt givet ud at få en boligadvokat som sin samarbejdspartner.

Der er flere fordele med at have den lokale mægler ved at hussalg. En husadvokat kan dog give dig den juridiske ekspertise og sikkerhed. Spar salæret til en ejendomsmægler og få en boligadvokat til at tjekke dokumenter efter at have underskrevet aftalen med et advokatforbehold. Du skal dog gøre dig nogle overvejelser i forbindelse med selvsalg. Du skal være opmærksom på, om dine annonceringsindsatser vil være nok til at nå ud til potentielle købere. Vælger du et selvsalg, vil du også selv skulle stå for åbent hus samt at få taget professionelle billeder af ejendommen til annonceringen.

Ulemper ved selvsalg

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det er kompliceret at sælge bolig og derudover kan det være, at man ikke på samme måde når ud til interesserede købere ved et selvslag. Man skal selv stå for annoncer og andet arbejde. Dette kræver både tid og overskud, hvor en ejendomsmægler ofte vil træde til i en almindelig hushandel med en ejendomsmægler involveret.

Fordele ved selvsalg

Fordelene ved selvsalg er tydelige for mange sælgere. Der er mange omkostninger ved hussalg. Den økonomiske besparelse er stor og derudover styrer man selv processen. I forhold til de juridiske aspekter, kan man have en boligadvokat som sin samarbejdspartner.

Hvis du vælger at foretage et selvsalg, er det oplagt at du benytter dig af en boligadvokat til den juridiske rådgivning i dit boligsalg. Man sparer stadig penge, men man får den juridiske ekspertise og sikrer sig mod ubehagelige og dyre overraskelser efter du er kommet i hus.

Du kan læse meget mere om selvsalg her.

Vi klarer alle dokumenterne ved hussalg

En Husadvokat kan hjælpe dig med at udarbejde en købeaftale og kan hjælpe dig med at udarbejde et skøde. Derudover giver vi dig en grundig gennemgang af alle dokumenterne. Her kan blandt andet nævnes

 • El rapport
 • Købsaftalen
 • Salgsopstilling
 • Tingbogsattest
 • Energimærke
 • Tilstandsrapport
 • Tilbud om ejerskifteforsikring
 • BBR-meddelelse
 • Ejendomsforsikring
 • Lokalplaner

Da et boligsalg er kompliceret, og da der netop er mange forskellige dokumenter, er det relevant at have en boligadvokat, der kan holde overblikket og gennemgå dokumenterne. Derudover er der også mange ting at forholde sig til og forstå konsekvensen af de mange forhold. Herudover er der også ejendomsskatten og den offentlige ejendomsvurdering, som du også skal være opmærksom på i forbindelse med købet af dit nye huset.

Købsaftalen

Købsaftalen er selve aftalerne mellem køber og sælger omkring overdragelsen af ejendommen. Det er det centrale dokument i ejendomshandlen. I købsaftalen henviser man til de andre dokumenter, der indgår i handlen. Der henvises til både salgsopstillingen, fortrydelsesretten og ejerskifteforsikringen. Derfor opnår de andre dokumenter samme status og vigtighed som købsaftalen. Købsaftalen underskrives af både køber og sælger, og det er den aftale, der skal underskrives med advokatforbehold.

Skøde

Når man skal sælge en ejendom, skal der oprettes et skøde, så køber får rettigheder over den faste ejendom. Typisk er det købers advokat, der udarbejder skødet, men det kan også være sælgers. Det er vigtigt for køber, at skødet bliver oprettet.

Når skødet er udarbejdet skal det derefter tinglyses. I dag er skødeskrivning digitalt, og det er en elektronisk tingbog. Skødet er ikke gratis at få tinglyst, der skal nemlig i denne forbindelse betales én fast og én variabel afgift.

Vi har stor erfaring med skødeskrivning og tinglysning af skøde, og vi står derfor klar til at hjælpe jer med alt dette.

Du kan læse mere om skødet her.

Sådan foregår salgsprocessen af dit hus

Når du er har fundet den eller de rette købere, og der er blevet udarbejdet en egentlig købsaftale, er det vigtigt, at du underskriver købsaftalen med advokatforbehold.

Du kan læse mere om advokatforbehold her.

Advokaten vil tjekke alle dokumenterne. Derfor er 1. step, at du indsender alle papirer til os. Dernæst afholder vi møde med dig om betingelserne for købsaftalen. Når købsaftalen er forhandlet skal bank og realkreditinstitut orienteres, og derefter vil man oprette et skøde. Når skødet er underskrevet, skal der ske tinglysning, og afslutningsvis udarbejdes en refusionsopgørelse.

Da en handel består af mange dokumenter som bland andet el installationsrapport, tilstandsrapport osv., er det en god sikkerhed at alliere sig med en boligadvokat, der kan gennemgå alle dokumenter og hjælpe med at holde overblikket. Du kan læse mere om, hvad man skal være opmærksom på som sælger her.

Du kan læse mere om en ejendomshandelsforløb her.

Hvad koster en advokat, når du vil sælge dit hus?

Hos Husadvokaten har vi erfarne og kompetente boligadvokater. Vi er klar til at hjælpe dig med trygt at få solgt dit hus. Vi hjælper dig fra start til slut igennem hele processen. Du kan læse mere om vores vejledende prisliste her.

Husadvokaten er altid billig. Vi tilbyder en fair og konkurrencedygtig pris. Husadvokaten kan hjælpe dig uvildig rådgivning fra start til slut i din salgsproces. Det er altid vores interesse at give dig den bedste og mest hensigtsmæssige vejledning. Derudover har vi et princip om ingen handel, ingen regning. Du kan læse mere om reglerne for princippet her.

Da ingen handel er helt ens, vil vi gerne snakke med dig om din ejendomshandel og dine ønsker. Du kan ringe til os på 70 10 13 30 og få en uforpligtende, indledende samtale om din situation. Vi giver dig altid en fast pris, før vi igangsætter din sagsbehandling.

Husadvokaten er ved din side, når du vil sælge huset

Hos Husadvokaten står vi klar til at hjælpe dig. Vi kan hjælpe med alle forhold ved dit hussalg. En boligadvokat kan hjælpe dig sikkert i mål ved at sælge din bolig. Når boligen skal sælges, er det for de fleste trygt at have en juridisk samarbejdspartner med, der har det store overblik og har en erfaring med hussalg. Vi svarer på alle dine spørgsmål- store som små. Vi giver dig en fast lav pris på vores rådgivning og er med dig fra start til slut.

Du kan ringe på 70 10 13 30 og få en gratis uforpligtende samtale. Du kan udfylde kontaktformularen herunder og så kontakter vi dig.

Vi står klar til at hjælpe dig. Vi har mange års erfaring og er eksperter på området. Langt de fleste vælger i forbindelse med en bolighandel at få juridisk rådgivning fra en boligadvokat. Vi har kendskab til dit lokalområde, da vi tilbyder landsdækkende rådgivning. Du kan læse mere her.

Kom et skridt videre og udfyld vores kontaktformular lige  her. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.