Proces for salg af hus

Der kan være forskellige grunde til at antage en advokat til et ejendomssalg. En boligadvokat kan sikre dig, at der er styr på alt det juridiske, når du skal sælge din bolig. Hvis bolighandlen ikke foregår i overensstemmelse med de gældende lovregler, risikerer du, at det koster dig dyrt.

En ejendomshandel forløb for sælger

Der er flere fordele ved at alliere dig med en boligadvokat, når du skal sælge din bolig.

En boligadvokat kan sikre, at du overholder alle de nødvendige lovkrav i forbindelse med bolighandlen og dermed undgår at ende i dyre erstatningssager. Advokaten giver dig professionel rådgivning og vejledning i forhold til sælgeransvarsforsikring, tilstandsrapporter og andre juridiske spørgsmål i forbindelse med salget.

Ved at have en boligadvokat ved din side kan du føle dig mere tryg og sikker i ejendomshandlen. Hos Husadvokaten står vi klar til at hjælpe dig, med dit næste boligsalg.

Du er velkommen til at ringe til os på 70 10 13 30, og ellers udfylde kontaktformularen her på siden – så kontakter vi dig.

Husadvokaten er din mægler – Sådan får du en sikker handel

Proceduren ved boligsalg, med rådgivning fra en boligadvokat, er en længere proces, med både udfærdigelse og tinglysning af diverse dokumenter samt forhandlinger mellem køber og sælger om købsaftalens indhold. På denne måde sikrer vi, at du ikke får nogle ubehagelige overraskelser i forbindelse med dit hussalg.

Hos Husadvokaten hjælper vi dig trygt gennem hele salgsprocessen. Vi har her lavet en oversigt, der viser salgsprocessen trin for trin, så du kan skabe dig et overblik:

1. Indsendelse og gennemgang af papirer

Du eller din ejendomsmægler mailer/sender alle papirer og dokumenter til os. Der er tale om alle papirer, som du og ejendomsmæglerne har indhentet og udfærdiget i forbindelse med boligen – f.eks. salgsopstilling, ejendomsdatarapport og købsaftalen.

Når du eller din ejendomsmægler har sendt alle dokumenter ind til os, gennemgår vi disse. Hvis vi ikke har fået alle relevante dokumenter, rekvirerer vi manglende oplysninger.

Vi gennemgår derefter alle papirerne, inden vi indkalder til et fælles møde.

2. Møde mellem dig og advokaten

Når vi har styr på papirerne, afholder vi et møde med dig. Her gennemgår vi i fællesskab købsaftalen, og lytter til dine ønsker til ændringer eller forbehold.

Vi vil derfor også på dette møde drøfte betingelserne for handlens gennemførelse. Det indebærer en gennemgang af ejerskifteforsikring og salgsopstilling, så vi er sikre på, du får den rette pris for dit hjem.

Vi rådgiver dig desuden om dine muligheder for ansvarsfritagelse – dette kan være gennem ejerskifte- eller sælgeransvarsforsikring – og din juridiske stilling generelt.

På den måde sikrer vi, at der er styr på alle de juridiske regler i forbindelse med dit boligsalg.

3. Besked til ejendomsmægleren

Efter mødet meddeler vi ejendomsmægleren, hvilke eventuelle krav og betingelser, der skal opfyldes, før handlen kan godkendes.

4. Forhandling af aftale – Vi gennem kontrakt

Vi vil herefter forhandle købsaftalen på plads med købers købsrepræsentant.

5. Bank og realkreditinstitut orienteres

Når købsaftalen er landet, sker der orientering af bank og realkreditinstitut.

6. Oprettelse af skøde og prøvetinglysning

Vi opretter digitalt skøde på tinglysning.dk og foretager prøvetinglysning, der sendes til ejendomsmægler til godkendelse.

7. Tinglysning af skøde og eventuelle pantebreve og transporter

Når prøvetinglysning er godkendt, sendes skødet til digital underskrift af køber og dig, og skødet anmeldes til endelig tinglysning.

Herefter gennemføres digital tinglysning af evt. pantebreve og transporter.

8. Refusionsopgørelse

Refusionsopgørelsen er navnlig en opgørelse over de økonomiske mellemværender, som er mellem dig og køber. Dvs. der laves en opgørelse af de udgifter, som du har betalt forud for overtagelsesdatoen, men som køber egentlig skal betale fra overtagelsesdagen. Opgørelsen udarbejdes således på baggrund af en aflæsning af alle forbrugsmålere for el, vand og varme.

Der udarbejdes et udkast til refusionsopgørelse, der sendes til ejendomsmægleren. Efter godkendelse udfærdiges endelig refusionsopgørelse, der sendes til køber.

Når skødet er tinglyst, sender vi opgørelse og faktura til dig.

Har du brug for advokathjælp til dit boligsalg?

Husadvokaten er en del af Advokatgruppen.dk, og vi har flere advokater med speciale inden for køb og salg af fast ejendom. Vi kan derfor sikre dig kompetent rådgivning, så du føler dig tryk salget af din bolig.

Det er en stor beslutning at sælge sin bolig, og det er yderst vigtigt at have de juridiske forhold på plads, ellers risikerer du store økonomiske konsekvenser. Vi kan få dig trygt i mål med dit salg.

Kontakt os på 70 10 13 30 eller udfyld kontaktformularen for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.