Hvorfor advokat til boligsalg?

Få hjælp til et trygt boligsalg hos Husadvokaten

Skal du sælge din bolig? Få juridisk hjælp ved boligsalg

Husadvokatens boligadvokat hjælper dig til et trygt og sikkert boligsalg. Få dokumenttjek og juridisk rådgivning. Derudover følger vi konceptet Ingen handel – ingen regning, det kan du læse mere om nedenfor.

Et hussalg kan let blive uoverskueligt, da der er meget, der skal tages stilling til ved salg af fast ejendom. Der er mange juridiske forhold, og derfor er det en god idé som sælger at have en advokat ved sin side.

Ligesom det er en god ide for køber at have en advokat, der kan sikre køber kommer godt i hus, er det også en god idé som sælger at have en repræsentant. Købers advokat varetager købers interesse. Sælgers boligadvokat vil varetage sælgers interesse.

Sælgers advokat vil rådgive sælger både omkring sælgers loyale oplysningspligt, men også tjekke handlens dokumenter. Sælger skal blot underskrive handlen med et advokatforbehold. Efter man har underskrevet købsaftalen vil sælgers advokat gennemgå købsaftalen. Der er derfor en mulighed for at fortryde handlen, ligesom hvis køber underskriver med advokat forbehold. Hvis alt er som det skal være, vil advokaten godkende købsaftalen. Du kan læse mere om advokatforbehold i købsaftalen her.

Vælg en erfaren advokat til din bolighandel

Det er vigtigt som sælger at vælge en erfaren boligadvokat. Boligadvokaten guider dig som sælger og hjælper med alle de juridiske aspekter gennem hele salget. Advokaten kan hjælpe med digital tinglysning og skødeskrivning. Typisk er det dog købers advokat, der skriver skødet. Der er også andre dokumenter man skal være opmærksom op både tilstandsrapport, refusionsopgørelse, el installationsrapporten og forsikringer. Der er mange forhold som sælger skal være opmærksom på. Det er generelt en kompliceret proces. Da der er mange juridiske aspekter og dem varetager en sælgers advokat. Du kan læse mere om boligadvokater her.

Din advokat hjælper dig hele vejen i dit boligsalg

Advokaten hjælper med alle dokumenter både købsaftalen, men også de øvrige dokumenter. Advokaten giver specialiseret rådgivning og holder overblikket, så intet bliver overset. Advokaten sikrer, at man ikke får ubehagelige og dyre overraskelser. Man skal være opmærksom på, at der skal laves el installationsrapport, refusionsopgørelse og ved bolighandel kan man også vælge at tegne ejerskifteforsikring. Der skal også ske tinglysning af skøde.

Der er mange ting at tage stilling til og derudover omhandler handlen mange penge. Hvad hvis køber annullerer handlen? En advokat kan hjælpe dig med alle juridiske aspekter af dit salg.

En advokat kan være godt givet ud, da det forebygger, at man kommer til at lave fejl, der ender i alvorlig skade. Man kan miste mange penge, hvis man eksempelvis ikke overholder den loyale oplysningspligt.

Det skal du være opmærksom på ved en bolighandel

Udover den loyale oplysningspligt er der også refusionsopgørelse, tilstandsrapport og forsikringer. Sælger skal være sikker på, hvad forsikringen dækker. Der er både sælgeransvarsforsikring, men også ejerskifteforsikring. En boligadvokat tager sig af alt det juridiske og guider sælger, så han ikke lige pludselig står og skal betale godtgørelse til køber. Du kan læse mere, om hvordan du skal forholde dig, hvis du skal sælge her.

Ejendomsmægleren

Det kan være, du har en ejendomsmægler. Selvom du har det, kan det stadig være relevant for dig som sælger at have en advokat, der tager sig af det juridiske ved dit boligsalg.

Hvordan vælger jeg ejendomsmægler? Der er forskel på ejendomsmægler, både helt generelt ved deres funktion og ekspertise, men der er også forskel i pris. Hvis du ved, du vil have en ejendomsmægler, fordi du ikke selv vil stå for eksempelvis markedsføring af boligen, så er det vigtigt at finde den rigtige ejendomsmægler for dig. Du kan læse mere om ejendomsmæglere her.

Om du har valgt at sælge din bolig med ejendomsmægler eller hellere vil spare penge og foretage et selvsalg, er det stadig relevant at have en advokat, der repræsentere dig.

Her kan vi hjælpe dig trygt igennem din handel

En advokat har det juridiske overblik og er din samarbejdspartner igennem dit boligsalg. Det kan være køber har en advokat, men købers advokat varetager købers forhold og interesser, Derfor er det relevant for dig at benytte en af vores erfarne boligadvokater til at varetage dine interesser. Hvis du er mere interesseret i et selvsalg, kan du læse mere om det her.

Det er relevant at have en advokat, hvis man ikke benytter sig af ejendomsmægler, men det kan også være relevant, selvom man benytter sig af en ejendomsmægler. Det er, fordi en advokat er uafhængig i sine juridiske vurdering og har ekspertise netop inden for det juridiske aspekt af et boligsalg.

Hvad koster en advokat i forbindelse med boligsalg?

Hos Husadvokaten tilbyder vi en fair pris. Vi anbefaler, at du kontakter os og vi får en gratis, uforpligtende samtale. Derudfra kan vi vurdere hvad lige præcis du ønsker af rådgivning, og vi kan komme med en fast pris på, hvad vores rådgivning vil koste.

Vi hjælper dig fra start til slut i dit boligsalg. Vi vil være din samarbejdspartner igennem hele forløbet.

Du kan læse om vores vejledende priser her.

Sådan sikrer du et godt boligsalg

Det er vigtigt med specialiseret rådgivning fra en advokat, da der er mange forhold, man skal være opmærksom på som eksempelvis ulovlige installationer, den loyale oplysningspligt, tinglyste servitutter, tinglysning af skøde og mange andre forhold.

Typisk er det også sådan, at sælger skal betale halvdelen til en ejerskifteforsikring. Der kan også være andre skjulte fejl, man skal være opmærksom på.

Det er godt givet ud at have en boligadvokat, da han sikrer dig en sikker handel, han sikrer dig overblikket, og sikrer dig at der ikke dukker ubehagelige og dyre overraskelser op under forløbet med boligsalget.

Det kan være købers advokat allerede har været opmærksom på nogle af forholdene, men det betyder ikke, at det ikke stadig er relevant for sælger at have en advokat. Købers advokat varetager købers forhold og interesser, derfor er det relevant for sælger at have en advokat, der kan give sælger rådgivning. Derudover har sælgers advokat også det store overblik for sælger, på den måde kommer sælger sikkert igennem handlen

Tjekliste som sælger

Sælger skal være opmærksom på mange ting under et boligsalg:

  • Loyale oplysningspligt
  • Forsikringer, eks. ejerskifteforsikring og sælgerforsikring
  • Købsaftalen og vilkårene heri
  • Tinglysning af skøde
  • Evt. tilstandsrapport osv.

Der er mange flere ting sælger skal være opmærksom på. Det afhænger fra salg til salg, hvad der er relevant. Hvis sælger vælger at underskrive med advokatforbehold i købsaftalen, vil sælgers advokat kunne gennemgå købsaftalen og sikrer, at der ikke dukker ubehagelige overraskelser op for sælger. Efter købsaftalen er tjekket, og advokaten vurderer at købsaftalen kan godkendes, skal der laves et nyt skøde. Det er typisk købers advokat, der laver skødet. Du kan læse mere om skøde her.

Derudover skal sælger også være opmærksom på, at der også er andre relevante dokumenter i et boligsalg både tilstandsrapport og refusionsopgørelse er typisk relevant.

Nogle af de forhold, sælger skal være opmærksom på, er også relevant for køber at være opmærksom på. Du kan læse mere om, hvad man skal være opmærksom på, og hvordan det forholder sig, når man vil købe her.

Vi hjælper dig der, hvor du og din bolig er

Husadvokat har erfaringer med køb og salg fra hele landet. Husadvokaten har lokalkendskab til mange steder. Vi har erfaringer fra mange byer rundt omkring i landet. Det betyder også, at Husadvokaten er landsdækkende. Det betyder, at vi kan hjælpe dig uanset, hvor du vil sælge hus.

Vi er beliggende i Horsens, Fredericia og Aarhus, men fordi vi har mange års erfaring og bred erfaring, kan vi hjælpe dig uanset, hvor du befinder dig.

Du kan læse mere om vores lokationer og erfaringer her.

Skal vi hjælpe dig godt igennem salget af din bolig?

Vi tilbyder dig erfaren og dygtig juridisk hjælp ved dit boligsalg.

Det er vigtigt at have de juridisk forhold i orden og på plads i et salg, og derfor er det relevant for en sælger at have en advokat, der har stor erfaring med salg af fast ejendom. Kontakt os i dag for en vurdering af dit boligsalg. Din egen advokat vil varetage dine interesse og være uafhængig i sine vurderinger.
Husadvokaten står klar til at hjælpe dig med dit salg af bolig. Vi har mange års juridisk erfaring. Du kan nå et skridt videre med dit salg af bolig ved at kontakte os til den første samtale, hvor vi kan komme med vores vurderinger. Det er gratis.

Du kan kontakte os til en uforpligtende gratis samtale på 70 10 13 30. Du kan også udfylde kontaktformularen her eller på denne side. Vi ser frem til at høre fra dig.