Energimærke

Energimærkets formål er, at give køber et retvisende billede af, hvor store energiudgifter man må forvente for en standard husholdning, både hvad angår vand, varme og el. Derudover vil energimærket indeholde forslag til energiforbedringer af ejendommen samt et overslag over, hvad det vil koste at gennemføre de enkelte forbedringer.

Energimærket har en gyldighed på 10 år. Det er således muligt, at et ældre energimærke stadigvæk kan bruges, og at du ikke behøver få lavet et nyt i forbindelse med salg af din ejendom.

Energimærke ved salg

Når en ejendom sættes til salg skal der kunne fremvises et energimærke. Energimærket skal altså udarbejdes, allerede inden at ejendomsmægleren begynder at markedsføre salg af boligen.

Du skal som sælger være opmærksom på, at omkostningerne til udarbejdelse af energimærke ikke er omfattet af en eventuel aftale med ejendomsmægleren om “solgt eller gratis”. Det samme gælder for tilstandsrapporten.

Er der tale om en ejerlejlighed eller andelsbolig, så er det ejerforeningen / andelsboligforeningen, der skal sørge for at få udarbejdet et gyldigt energimærke, som kan fremvises for interesserede købere.


Find en energikonsulent

Prisen for udarbejdelse af energimærke afhænger af husets alder og størrelse. Omkostningerne skal betales af dig som sælger, også selv om ejendomsmægleren har tilbudt “solgt eller gratis”.

Det kan aftales, at ejendomsmægleren får fuldmagt til igennem et forsikringsselskab at finde en energikonsulent. Du kan også selv finde en energikonsulent på boligejer.dk.