Advokat til boligsalg

Skal du sælge din bolig? Få juridisk hjælp ved boligsalg

Husadvokatens boligadvokat hjælper dig til et trygt og sikkert boligsalg.

Boligadvokat

Et hussalg kan let blive uoverskueligt, da der er meget, der skal tages stilling til ved salg af fast ejendom. Der er mange juridiske forhold, og derfor er det en god idé som sælger at have en boligadvokat ved sin side.

Ligesom det er en god ide for køber at have en boligadvokat, der kan sikre køber kommer godt i hus, er det også en god idé som sælger at have en repræsentant. Købers boligadvokat varetager altså købers interesse mens sælgers boligadvokat varetager sælgers interesse.

Sælgers advokat vil rådgive om de forpligtelser der påhviler sælgeren – eksempelvis sælgers loyale oplysningspligt. Derudover vil advokaten tjekke handlens dokumenter. Dette kræver blot, at sælger underskriver handlen med et advokatforbehold.

Når du og køber har underskrevet købsaftalen, vil din advokat gennemgå købsaftalen. Der er derfor en mulighed for at du som sælger kan fortryde handlen, ligesom den mulighed køber har, når denne underskriver købsaftalen med forbehold. Hvis alt er som det skal være, vil boligadvokaten godkende købsaftalen og handlen vil gennemføres som planlagt.

Vælg en erfaren advokat til din bolighandel

Det er vigtigt som sælger at vælge en erfaren boligadvokat. Boligadvokaten guider dig som sælger og hjælper med alle de juridiske aspekter ved salget. Advokaten kan hjælpe med digital tinglysning og skødeskrivning. Typisk er det dog købers advokat, der skriver skødet. Der er også andre dokumenter man skal være opmærksom på, heriblandt tilstandsrapporten, refusionsopgørelsen, el installationsrapporten og relevante forsikringer.

Der er mange forhold, som sælger skal være opmærksom på. Ejendomssalg er generelt en kompliceret proces, med mange juridiske aspekter. Har du brug for hjælp til dit salg, kan du kontakte Husadvokaten.dk på tlf: 70 10 13 30. Du kan også læse mere om boligadvokater her.

Processen for sælger ved et boligsalg

I denne video kan du se den typiske salgsproces:

Hvad koster en advokat i forbindelse med boligsalg?

Hos Husadvokaten tilbyder vi en fair pris. Vi anbefaler, at du kontakter os og får en gratis, uforpligtende samtale. Derudfra kan vi vurdere, hvilken type rådgivning du har brug for og på baggrund deraf finde en passende pris.

Eksempler på priser:

BERIGTIGELSE
4.500 kr.
Udarbejdelse og kontrol af skøde
Tinglysning af skøde
Refusionsopgørelse
KONTAKT OSKONTAKT OS
SELVSALG
15.000 kr.
Udarbejdelse og kontrol af købsaftalen
Udarbejdelse og kontrol af skøde
Tinglysning af skøde
Refusionsopgørelse
Indhentelse af bilag
KONTAKT OS KONTAKT OS

 

Du kan læse om vores vejledende priser her.

Sådan sikrer du et godt boligsalg

Det er vigtigt med specialiseret rådgivning fra en advokat, da der er mange forhold, du skal være opmærksom på. Dette omfatter både ulovlige installationer, den loyale oplysningspligt, tinglyste servitutter, tinglysning af skøde og mange andre forhold. Typisk er det også sådan, at sælger skal betale halvdelen til en ejerskifteforsikring.

Det er godt givet ud at have en boligadvokat, da det kan sikre dig en sikker handel. Advokaten bevarer overblikket og sikrer dig, at der ikke dukker ubehagelige og dyre overraskelser op under under handelsforløbet.

Det kan være, at købers advokat allerede har været opmærksom på nogle af de ovennævnte forhold. Det betyder dog bestemt ikke, at det ikke stadig er relevant for dig som sælger at have en advokat. Købers advokat varetager købers forhold og interesser, derfor er det også vigtigt for dig at have en professionel på din banehalvdel.

Forberedelse til et boligsalg

Når du skal sælge din bolig, er det vigtigt at finde en god og professionel ejendomsmægler, som kan sikre dig et godt salg. Det er vigtigt at vælge en mægler, du har tillid til, og som har et godt salgsnetværk. Det er også vigtigt, at ejendomsmægleren har god erfaring med boligsalg – det kan her være en god ide at se på deres tidligere salg og salgsstatistik. Samtidig skal ejendomsmægleren være god til at skabe en god og professionel markedsføring af din bolig.

Salg uden ejendomsmægler

Det er muligt at sælge en bolig uden ejendomsmægler – også kendt som selvsalg. Dog skal du være opmærksom på, at der er flere lovgivningsmæssige forhold, som skal overholdes, når man sælger en bolig. Det gælder blandt andet salgsopstilling, kontraktudformning og ikke mindst loyale oplysningspligt. Derfor anbefales det, at du søger professionel rådgivning fra en boligadvokat, hvis du ønsker at sælge din bolig uden ejendomsmægler. Advokaten vil kunne hjælpe med at sikre, at alle lovkrav overholdes.

Fordele ved at sælge bolig uden ejendomsmægler

Der er flere fordele ved at sælge sin bolig uden ejendomsmægler. Først og fremmest er det ofte billigere end at sælge med ejendomsmægler, da du ikke skal betale provision til ejendomsmægleren. Det vil også som oftest være en mere simpel proces. Det betyder nemlig, at der er mindre papirarbejde og at salget af boligen kan gennemføres hurtigere.

Samtidig er der dog også flere lovmæssige krav, som skal overholdes når man sælger sin bolig uden ejendomsmægler – dette vil for mange være en udfordring. Det er derfor relevant at have en boligadvokat, som ud over at sikre overholdelse af diverse regler, vil kunne vejlede dig om momenter som ydelsesregulering, ejerudskiftning, byggeskadeforsikring og andre relevante områder.

Få boligen inspiceret

Inden du sætter din bolig til salg, er det vigtigt at få den tjekket grundigt igennem. Det er en god idé at få en fagmand til at inspicere huset for eventuelle skader eller fejl – dette kan spare dig for en masse tid og penge, når salget først er i gang.

Tjek af salgsvurdering

Det kan være en god ide at undersøge salgsvurderingen, som du har fået fra ejendomsmægleren. Det gør du ved at undersøge, hvilke andre ejendomme, der ligger tæt på din bolig, som er blevet solgt for nylig. Sammenlign deres boligpriser med den salgsvurdering, som du har modtaget, for at se, om de to tal er væsentligt forskellige. Det kan også være en god ide at kontakte andre boligkøbere for at høre om deres erfaringer, når de handler bolig. Det vil hjælpe dig med at få et godt overblik over den nuværende boligmarked og det aktuelle salgsprisniveau.

Udarbejd en god salgsopstilling

En god salgsopstilling er også meget vigtig, når du skal sælge din bolig. Salgsopstillingen er et dokument, der beskriver husets stand og vilkår. Det er her, du skal beskrive alle de fakta omkring huset og de ting, som køber bør være opmærksom på.

Hvordan man markedsfører boligen

Når boligen skal sælges, er det vigtigt at markedsføre den på den rigtige måde. Markedsføring kan gøre en stor forskel for såvel salgstiden som prisen. Her er nogle gode råd til markedsføring af din bolig:

 1. Få taget professionelle fotos af boligen: Fotos er den bedste måde at vise en bolig på. Det er nødvendigt at bruge professionelle fotografer, så boligen fremstår lys og luftig.
 2. Skriv en god annonce: En god annonce indeholder alle de vigtige detaljer om boligen, herunder pris, beliggenhed, alder, værelsesantal og størrelse. Annoncen skal også gerne indeholde billeder og en kort beskrivelse.
 3. Del annoncen på relevante medier: Det er vigtigt at få delt annoncen, så den når en bred kundegruppe. Som privatperson har du ikke adgang til ejendomsmæglerens kundekartotek, og du må derfor gøre en ekstra indsats for at nå potentielle købere.
 4. Planlæg fremvisninger eller ‘åbent hus’: Fremvisninger er afgørende, når det kommer til salg af en bolig. Det er køberne, der har mulighed for at se boligen og få svar på deres spørgsmål.

Købsaftalen ved boligsalg

Når en køber er fundet, skal der laves en købsaftale. Det som oftest sælgerens mægler eller advokat der udfærdiger købsaftalen, som derefter skal gennemgås af begge parters advokater. Det er meget vigtigt, at købsaftalen er korrekt udfyldt, så der ikke dukker ubehagelige overraskelser op for sælger. Efter købsaftalens underskrift, skal dokumenterne registreres i tingbogen. Først herefter gennemføres det endelige køb.

Når du skal lave en købsaftale ved boligsalg, skal du være opmærksom på følgende:

 1. Sørg for, at alle detaljerne i boligen er korrekt beskrevet i aftalen – herunder alder, størrelse, beliggenhed, materialer, faciliteter og andre egenskaber.
 2. Sørg for, at køber er informeret om alle relevante ejer- og byggesager.
 3. Sørg for, at køber er opmærksom på alle vedligeholdelsesforpligtelser og øvrige forpligtelser relateret til boligen.
 4. Sørg for, at køber er informeret om alle tidligere og nuværende krav og kontrakter vedrørende boligen.
 5. Sørg for, at begge parter har underskrevet købsaftalen og er bekendt med aftalens betingelser.
 6. Sørg for, at der du som sælger har indskrevet et advokatforbehold, så du bevarer en øget beskyttelse efter underskrivelsen af købsaftalen.

Tag kontakt til et advokatfirma, så de kan kontrollere købsaftalen, inden den underskrives.

Tjekliste som sælger

En sælger skal være opmærksom på flere aspekter i forbindelse med en bolighandel:

 1. Oplysningspligt: Sælger er forpligtet til at videregive relevante oplysninger.
 2. Forsikringer: Det kan være nødvendigt at have ejerskifteforsikring og sælgerforsikring.
 3. Købsaftalen: Det er vigtigt at være opmærksom på betingelserne og vilkårene i købsaftalen.
 4. Tinglysning af skøde: Skødet skal tinglyses korrekt.
 5. Tilstandsrapport og andre dokumenter: Der kan være andre dokumenter, såsom tilstandsrapport, der er relevante i salgsprocessen.

Hvis sælger vælger at inkludere et advokatforbehold i købsaftalen, kan sælgerens advokat gennemgå aftalen og sikre, at der ikke opstår ubehagelige overraskelser for sælgeren. Når købsaftalen er blevet gennemgået, og advokaten har vurderet, at den kan godkendes, vil der blive udarbejdet et nyt skøde. Normalt er det køberens advokat, der håndterer denne opgave. Du kan finde yderligere information om skøde her.

Derudover skal sælgeren også være opmærksom på, at der er andre relevante dokumenter i forbindelse med bolighandlen, herunder tilstandsrapport og refusionsopgørelse.

Nogle af de aspekter, som sælgeren skal være opmærksom på, er også vigtige for køberen: læs mere om hvad køber skal være opmærksom på her.

Vi hjælper dig der, hvor du og din bolig er

Husadvokat er beliggende i Horsens, Fredericia og Aarhus, men har erfaringer med køb og salg af ejendomme over hele landet – det betyder, at vi kan hjælpe dig uanset, hvor du vil sælge hus.

Det er vigtigt at have de juridisk forhold i orden ved boligsalg. Husadvokaten står klar til at hjælpe dig med dit salg af bolig. Som fast del af Advokatgruppen, har vi siden 1987 rådgivet indenfor ejendomshandlens mange områder.

Du kan nå et skridt videre med dit salg af bolig ved at kontakte os i dag til en uforpligtende gratis samtale. Ring 70 10 13 30 eller udfyld vores kontaktformular. Vi ser frem til at høre fra dig!