Erhvervskøb

Erhvervsejendom – få den rette juridiske rådgivning

Hvis man skal købe en erhvervsejendom, skal man være opmærksom på, at det på nogle områder kan være mere kompliceret, end hvis man køber en ejendom til normal beboelse. Du kan læse mere om de forskellige boligtyper her.

Hvad er en erhvervsejendom?

En erhvervsejendom er en ejendom, der enten er kontor- og forretningslokaler, industri- og håndværksejendomme, landbrugsejendomme, udlejningsejendom til beboelse med mere end 2 beboelseslejligheder, blandede ejendomme, andelsboligforeninger og ubebyggede grunde til erhvervsformål.

Hvad skal du vide ved køb af erhvervsejendom?

Det første, man skal være opmærksom på, er de forskellige begrænsninger, en ejendom kan have tinglyst i form af servitutter. I tingbogen kan man se, hvilke servitutter der er tinglyst på ejendommen. Det kan være begrænsninger, der forhindrer, at man anvender ejendommen til det formål, man har. Det kan være den ikke kan bruges til erhvervsejendom. Det er vigtigt at vide, hvad ejendommen består af. Der er mange ting, man skal være opmærksom på ved køb af din nye erhvervsejendom. Generelt er der mange forhold, man skal være opmærksom på ved køb af fast ejendom. Det gælder også, når man køber privat ejendom. Derfor er det smart at få en samarbejdspartner, der har mange års erfaring.

Når du vil købe erhvervsejendom eller erhvervsejendomme, er det vigtigt, at du som det første allierer dig med en advokat.

Derudover skal man være opmærksom på, at sælger ikke kan fraskrive sig sælgeransvar ved at anvende reglerne om tilstandsrapport. Derfor skal du som køber sætte dig grundigt ind i ejendommens stand. Det anbefales, at få udarbejdet en byggeteknisk rapport inden købsaftalen underskrives. Det er derfor også vigtigt at få en advokat til at tjekke alle dokumenterne igennem.

Sælger har en mulighed for og indsætter ofte ansvarsfraskrivelser, men det skal være meget konkrete. Udgangspunktet er at sælger er ansvarlig for fejl og mangler ved ejendommen i 10 år. Forhold, der er oplyst om, er ikke mangler.

Derudover skal man være opmærksom på den erklæring, der skal laves ved overdragelsen af tinglysning, om hvad man skal anvende ejendommen til. Det uddybes nedenfor.

Du skal også være opmærksom på og få søgt om diverse tilladelser, inden du underskriver købet af din erhvervsejendom.

Hvordan foregår købsprocessen af erhvervsejendomme?

Som det første sendes alle dokumenter til gennemgang ved advokaten. Det er dokumenter af alle slags. Dernæst tjekkes alle dokumenterne, og advokaten kommer med rådgivning om køb af erhvervsejendomme og rådgiver dig om netop dit køb. Der er mange strenge krav. Der er også forskel på, om man vil etablere kontor eller om man vil have andet erhverv på ejendommen. Det kan være du vil have butikslokaler, erhvervslokaler, forretning, produktion eller lignende. Det kan være, der er udlejningsejendomme til salg, som du gerne vil købe.

Vi gennemgår alle dokumenter, giver dig rådgivning og tjekker servitutterne. Det kan også være, at der er forskellige rapporter, der skal tjekkes. Vi kan også tjekke den tekniske rapport.

Derfor er det vigtigt med en advokat, der har det fulde overblik og kan give dig kompetent rådgivning i processen.

Efter vi har givet dig den fornødne rådgivning. Skal du kontakte din bank, hvis du ikke allerede har kontaktet dem. Der skal også tinglyses skøde ligesom ved alle andre ejendomskøb. Ved skødets tinglysning bliver du den juridiske ejer.

Man skal dog være opmærksom på ved tinglysning, at der skal afgives en erklæring om, hvad køber vil anvende ejendommen til. Det er vigtigt, at det bliver angivet korrekt, da det kan få betydning skattemæssigt. I det tilfælde er det også vigtigt at have en advokat som din samarbejdspartner.

Vi anbefaler, at du før underskrivelse undersøger muligheden for at få de forskellige tilladelser. Det er både tilladelser, hvis lokalerne skal udvides eller noget skal bygges, men også tilladelse til ændringer i anvendelsen.

Vi giver dig en professionel teknisk gennemgang af papirerne i dit køb. Du skal være sikker på alle rettigheder. Det er derfor vigtigt med en advokat med indgående kendskab til erhvervsejendomme.

Vi tjekker alt inden købet. Det er derfor vigtigt, du kontakter os, når du vil købe ejendommen.

Vi har mange års erfaring med boligrådgivning og rådgivning omkring erhvervsejendomme. Du kan læse mere om vores boligrådgivning her.

Få juridisk vejledning til dit køb af erhvervsejendom

Vi står klar til at hjælpe dig i dit køb af din erhvervsejendom. Vi har mange års erfaring med erhvervsejendomme og kan give dig den kompetente rådgivning. Du kan kontakte os gratis, og få en uforpligtende samtale, hvor vi hører om dine ønsker og behov.

Vi står klar til at hjælpe dig. Vi er din erhvervsadvokat, der står klar med erhvervsrådgivning. Kom et skridt videre ved at klikke her.

Prisen på vores rådgivning

Prisen på vores vejledning er fair og konkurrencedygtig. Vi anbefaler, at du kontakter os til en uforpligtende gratis samtale. Du vil altid få en fast, lav pris på vores rådgivning og hjælp. Du kan se vores vejledende prisliste her. Kontakt os ved at udfylde kontaktformularen på siden her eller ved at ringe til vores kontor på telefon 70 10 13 30. Vores kontor holder åbent mandag – torsdag 8-16 og fredag 8-15.