Jeg vil købe

Køb af bolig er for de fleste af os den største økonomiske disposition i hele vores liv. Det er derfor også vigtigt for os, at vi kommer trygt igennem processen.

Vores erfarne boligadvokater har siden 1987 været specialister i bolighandler. Vi er altid klar til at hjælpe og holde styr på det juridiske, så boligdrømmen kan blive indfriet på bedste vis.

Et boligkøb involverer mange forskellige faser fra det tidspunkt, hvor du finder drømmeboligen og frem til det tidspunkt, hvor du kan kalde dig for boligejer. Et boligkøb involverer derfor også mange spørgsmål. Hvad har jeg råd til? Hvilke omkostninger er der forbundet med et boligkøb? Hvad med skat ved køb af bolig? Tinglysning? Ejerskifteforsikring?

Vi er der for dig hele vejen igennem, fra start til slut. Vi gennemgår dokumenterne, giver dig en uvildig og professionel rådgivning og godkender handlen.

Skal du bruge en advokat til boligkøb?

En boligadvokat kan hjælpe dig med mange ting og er med i hele købsprocessen En boligadvokat hjælper helt fra starten af bolighandlen. Boligadvokaten hjælper med selve købsaftalen, og følger dig helt indtil du afslutter handlen af den fast ejendom. Derfor vurdere mange også at de er mest optimalt stillet med en boligadvokat. Et boligkøb omhandler mange penge og derfor er det også vigtigt at det bliver gjort rigtig. Der kan en boligadvokat hjælpe.

Sælgers mægler

Det er vigtigt at være opmærksom på at en ejendomsmægler aldrig må være repræsentant får både køber og sælger. Derfor må en ejendomsmægler ikke hjælpe køber med at håndtere skøde og tinglysning osv. Hvis ejendomsmægleren har stået for salget af en fast ejendom er ejendoms mægleren sælgers repræsentant. Det betyder, at han udelukkende varetager sælgers interesser. Derfor anbefales det også at køber lader sig rådgive af en boligadvokat der har købers interesse.

Få hjælp til de økonomiske spørgsmål

Når du har truffet din beslutning om at blive boligejer, skal du kontakte din bank, som kan rådgive dig om dine lånemuligheder. Din bank kan desuden også give dig et lånebevis. Et lånebevis er nemlig et skriftligt dokument, som er dokumentation for et lån og beskriver dine vilkår, som skal gælde for lånet. Banken hjælper dig således med at sætte den økonomiske ramme. Det giver dig herefter mulighed for at afsøge boligmarkedet og sætte nogle kriterier samt ønsker til boligen.

Fem gode grunde til at du skal vælge en advokat til dit boligkøb

  1. Købsaftalen: Boligadvokaten kan hjælpe med med at udarbejde købsaftalen, og sørger for at køber får udnyttet alle rettigheder, så købsaftalen bliver fordelagtig for køber.
  2. Overblik: Boligkøb er en omfattende opgave, derfor er en advokat ved boligkøb en god mulighed til at holde overblikket over alle detaljerne
  3. Juridisk sprog: En bolighandel bliver let indviklet og derfor er det en god ide at have en advokat ved boligkøb
  4. Købers interesse: Ejendomsmægleren har sælgers interesser, derfor er det en god idet med en boligadvokat som købers repræsentant. En boligadvokat fungerer som din bistand ved boligkøb
  5. Erfaring: En boligadvokat ved Husadvokaten har meget erfaring til at rådgivning igennem hele processen.

Undersøg boligmarkedet

Boligmarkedet er stort. Det er derfor en god idé at udnytte de mange muligheder for at finde din drømmebolig. Det er i denne forbindelse nærliggende at undersøge internettets mange boligsider. De mange hjemmesider kan både hjælpe dig med inspiration, men drømmeboligen kan måske også findes her. Ofte vil du have mulighed for at tilmelde dig åbent hus, hvor du får lov til at se boligen og mærke efter, om du kan se dig selv der.

Har du hørt om skuffesalg?

Har du før hørt udtrykket ”skuffesalg”? Skuffesalg er et udtryk for, at en bolig ligger så at sige i ejendomsmæglerens ”skuffe”. Boligen bliver derfor ikke markedsført på internettet, og der er ej heller et til-salg-skilt foran boligen. Det er derfor op til ejendomsmægleren at vurdere, om du er en potentiel køber af den konkrete bolig. Det er vigtigt, at du som køber kender konceptet om skuffesalg, så du på denne måde er bevidst om denne mulighed og dermed udvider din boligsøgning.

En uvildig rådgivning

En ejendomsmægler er sælgers mand. Det er derfor en god idé at have en advokat, der kan hjælpe dig med den bedste og mest effektive rådgivning. Vores erfarne og dygtige boligadvokater sætter rammerne for en tryg bolighandel og garanterer dig en uvildig rådgivning.

Overvejer du at købe bolig i udlandet?

Overvejer du et boligkøb i udlandet, kan vi hjælpe dig. Husadvokaten er en del af Advokatgruppen, som var en af de stiftende medlemmer af det internationale netværk Multilaw. På denne måde får du som boligkøber ikke bare adgang til vores nationale kompetencer, men du vil få adgang til vores internationale netværk af eksperter på tværs af landegrænser. Dermed garanterer vi dig den bedste og mest kompetente rådgivning.

Dette kan Husadvokaten hjælpe dig med

Udarbejdelsen af købsaftalen

En boligadvokat hjælper dig med udarbejdelsen af købsaftalen. Boligadvokaten er din professionelle rådgiver. Du skal derfor vælge en dygtig boligadvokat, der kan hjælpe med dit boligkøb. Advokatgruppen har flere specialiserede advokater, der står klar til at hjælpe dig.

Tjek af købsaftalen

Det anbefales at købsaftalen underskrives med et advokatforbehold. Din erfaren boligadvokat vil derefter hjælpe dig med gennemgang af alle dokumenter, hvis der er saglige grunde, har du her mulighed for at fortryde handlen.

Advokatforbeholdet er en adgang for at fortryde købet. Forbeholdet giver en videre fortrydelsesret end den almindelige fortrydelsesret man har efter loven.

Derudover sikre advokatforbeholdet også, at man ikke skal betale godtgørelse, hvis man fortryder bolighandlen. Du kan læse mere om advokatforbehold her. Boligadvokaten vil gennemgå købsaftalen, og derefter vil man give besked til ejendomsmægleren om eventuelle krav og betingelser. En boligadvokat hjælper dig med en sikker bolighandel ved dit boligkøb.

Godkendelse af købsaftalen

Efter der er sket gennemgang af købsaftalen vil advokaten rådgive om ejerskifteforsikring, tilstandsrapport, herunder el installationsrapport, og andre forhold om købers juridiske stilling.

Advokaten sender derefter en godkendelsesskrivelse til ejendomsmægleren. I den godkendes handlen på købers vegne med eksempelvis rettelser til købsaftalen og eventuelt forbehold. Eksempelvis forbehold for bankens godkendelse.

Skøde tinglysning

Næste skridt er skøde udarbejdelse og tinglysning. Efter den endelige handel er indgået skal der ske tinglysning. Når skødet er udarbejdet skal man tinglyse skødet. Tinglysning foregår ved oprettelse af digitalt skøde, der tinglyses på tinglysning.dk

Kontakt Husadvokaten.com

Det er vigtigt med en dygtig advokat, da en bolighandel består af flere juridiske dokumenter. En boligadvokat vil give dig en komplet rådgivning.

Kontakt os i dag – for en gratis indledende samtale. Du kan kontakte os ved udfyldning af formularen på siden her eller her.

Vi sikre en tryg hushandel, hvor du får en grundig gennemgang af købsaftalen – også i hastesager. Vi hjælper dig hele vejen igennem dit boligkøb.

Står du overfor et boligkøb er det vigtigt at drøfte handlens dokumenter med en boligadvokat, der har erfaring på området.

Kontakt os i dag – det er gratis.