Boligejere kan nu vælge om de vil betale deres indefrosne grundskyld løbende

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål til grundskyld, så er du meget velkommen til at ringe til os på 70 10 13 30.

  1. Indefrosset grundskyld
  2. Skal jeg betale gælden?

Indefrosset grundskyld

 Indtil d. 1. maj 2021 har det været sådan, at danske boligejere har opbygget en gæld til deres kommune uden nødvendigvis at være bevidste om det. Denne gæld skyldes, at en eventuel stigning i grundskylden automatisk er blevet indefrosset i de seneste år. Gælden har skullet betales ved salg af boligen. Den nye ordning, der trådte i kraft d. 1. maj 2021, betyder for boligejere, at det nu er muligt at betale den indefrosne grundskyld allerede nu, i stedet for at vente til et eventuelt salg. I praksis foregår det ved, at du som boligejer framelder dig ordningen med indefrysningen på borger.dk.

Bør du som boligejer betale gælden allerede nu, eller bør du vente?

Frem til udgangen af 2023 er gælden rentefri. Fra 2024 kommer der altså en rente på gælden. Forrentningen fra 2024 bliver pålagt hele den indefrosne grundskyld, og altså ikke kun den grundskyld, som er blevet indefrosset fra 2024. Da gælden er rentefri nu, kan det derfor være en fordel for de boligejere, der betaler negative renter i deres pengeinstitut at indfri gælden nu. Det modsatte kan være tilfældet, hvis man i stedet bruger pengene på at betale af på dyrere gæld først.

Hvis man som boligejer ønsker at vente med at betale den indefrosne grundskyld og fortsætte ordningen, så skal man ikke foretage sig noget. Selvom man vælger at træde ud af ordningen, kan man tilmelde sig den på et senere tidspunkt.

Søg professionel rådgivning

Din økonomi kan have betydning for, om du som boligejer skal betale gælden allerede nu, eller om du bør vente. Vi anbefaler dig derfor at søge professionel hjælp, så du får drøftet dine muligheder med en som varetager din sag og dine interesser. Hos Husadvokaten har vi ydet professionel advokatrådgivning siden 1987, og vi kan derfor også hjælpe dig. Kontakt vores dygtige boligadvokater her.